Oona Kivela

Podijeli s drugima...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+

oona coverNašu Sportvizija Polebrities listu otvoriti ćemo vrlo poznatim imenom u pole dance svijetu – Oona Kivelä. Oona je, poput ostalih koji će se naći na Polebrities listi, trenutno među najpopularnijim polerima svijeta. Posebno poznata po svom gimnastičkom stilu i gotovo nadljudskoj snazi, Oona je do sada osvojila SEDAM prvih mjesta i DVA druga mjesta!
Gimnastikom se počela baviti sa devet godina te je nastavila trenirati do svoje 24. godine. Za ples na šipci čula je tek 2008. godine pri posjeti New Yorku te se u njega zaljubila na prvom satu i od tada se intenzivno bavi njime. Godinu dana kasnije, počinje raditi sa koreografom Markom Keränenom s kojim do danas nastavlja suradnju. Već nakon godinu dana pole dancea počinje se natjecati i osvajati prva mjesta, a samo tri godine nakon što se počela baviti pole danceom pobjeđuje na Pole Artu 2012. sa nezaboravnom koreografijom. (vidi dolje)


Oonini uspjesi na natjecanjima rezultat su rigoroznih treninga. Svoje svakodnevne treninge nadopunjuje satovima gimnastike, baleta, parkoura i pilatesa. Osmislila je “PowerPole” classeve kao nadopunu za regularni pole dance trening te “Pole by OonaK” program.
Osim što je uspješna sportašica, Oona je i poslovna žena. Suvlasnica je Gymi Fitness kluba za djecu i mlade gdje vodi treninge svaki dan, te je i dizajnerica vlastite linije odjeće za ples na šipci OonaK.
Sama za sebe kaže: “I am a dreamer and I always want to bring something new and experimental on stage”. 

oona roba doneOSVOJENI NASLOVI: 
2012: Pole Art, 1. mjesto, International Pole Championship, 1. mjesto
2011: Pole World Cup, 1. mjesto, International Pole Art Competition, 1. mjesto
2010: International Pole Art Competition, 2. mjesto, European Championships, 2. mjesto, Finnish Pole Dance Championships, 1. mjesto
2009: International Pole Art Competition, 1. mjesto, North-European Championships, 1. mjesto
WEB STRANICA: oonak.com
YOUTUBE: Oona K
FACEBOOK: Oona Kivela

 
Izvor: www.oonak.com