20 razloga za pole dance!

Podijeli s drugima...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+

Između toliko različitih vrsta plesa i rekreacije, pitate se zašto izabrati baš pole dance? Koje su njegove dobrobiti? I što će on točno učiniti za vas? Iako je dovoljan samo jedan dobar razlog, a to je da ćete se osjećati zadovoljnije sobom nego ikada prijeevo još 20 razloga u slučaju da se dvoumite oko izabiranja ovog jedinstvenog oblika vježbanja. Ples na šipci će vam pomoći u oblikovanju svog tijela, gubitku težine i podizanju samopouzdanja… ali on će učiniti i mnogo više od toga ;)

1. VAŠE TIJELO RADITI ĆE NEVJEROJATNE STVARI!
Ako vam se ikad dogodilo da gledate slike ili videe na YouTube-u gdje djevojke (ili pak dečki!) izvode elemente za koje mislite da su nemogući, zapamtite – to možete biti upravo VI! Prkošenje gravitaciji može biti vaš novi najmiliji hobi – svi su morali krenuti od nule…bitno je krenuti i postići ćete taj “Wow!” efekt :).

2. NIKAD VAM NEĆE BITI DOSADNO NA TRENINGU
Svaki trening je različit, nov i zanimljiv. Bilo da se radi o drugačijim elementima, koreografiji ili zagrijavanju – nikad ne znate koje će vas iznenađenje očekivati na treningu :).

3. POLE DANCE POMAŽE U RAZVIJANJU “CORE” MIŠIĆA
Iako koristi mišiće cijelog tijela, pored mišića ruku, najviše se fokusira na “core” mišiće (mišiće trupa). To je vaš korak prema ravnom i zategnutom trbuhu kojeg svi želimo :). “Core” mišići su vrlo važni za dobrostanje vašeg tijela; poboljšavaju ravnotežu i stabilnost, smanjuju opterećenje na kralježnicu te štiti unutarnje organe.

4. POMAŽE KOD MRŠAVLJENJA
Osim što se tokom naprednog sata plesa na šipci može potrošiti i preko 600 kalorija – što je više nego sat aerobika, sat određenih vrsta plesa ili pak sat vremena u teretani – pole dance pomaže pri ubrzavanju metabolizma, stvaranju svjesnosti o vlastitom tijelu, prihvaćanju svog tijela i mijenjanju percepcije što su sve važni faktori u procesu gubitka težine.

5. RAZVIJA SNAŽNE I VRETENASTE MIŠIĆE RUKU
Mišići ruku i gornjeg dijela leđa se najviše koriste u plesu na šipci. Specifičan način njihovog korištenja (obično u izdržaju) pomaže kod razvijanja definiranih i ne prevelikih mišića zbog kojih ćete izgledati tonizirano i čvrsto ;).

6. BITI ĆETE SNAŽNI – FIZIČKI I MENTALNO
Fizički dio nam je jasan, ali zašto mentalno…? Pole dance vam pruža priliku da sami pred sebe postavite izazove i ciljeve. Osim što ćete moći napraviti stvari koje malo ljudi može, postići ćete vidljive rezultate koji će vas dalje motivirati i zbog kojih ćete biti ponosni na sebe. Misli poput “ne mogu”, “nisam dovoljno jaka” ili “imam previše kila” ispariti će iz vaše glave kako budete napredovali :).

7. IZGLEDATI ĆETE SEKSI
Plesati ćete na šipci – moramo li išta više objašnjavati? :)

8. OSJEĆATI ĆETE SE SEKSI
… što je još važnije. :) Trening plesa na šipci je siguran i slobodan prostor. Ovdje se možete osjećati i plesati senzualno i otkriti svoju seksi stranu bez straha od osuđivanja. Ako prije niste znali izraziti tu stranu sebe, a željeli ste, mi ćemo vam pružiti alate kojima ćete to moći postići :).

9. NAUČITI ĆETE RAVNOTEŽU BALETA 
Puno elemenata pole dance-a zahtijeva koordinaciju i ravnotežu te hodanje na prstima. Mnogim curama su upravo to slabe točke – ne brinite, mi smo upravo zato tu :).

10. IMATI ĆETE PRILIKU ODBACITI STARE TENISICE ZA TERETANU – MOŽETE VJEŽBATI BOSI ILI U PLATFORMAMA OD 14cm :)
Ples na šipci poštuje osobnost svake polaznice – ako se osjećate više seksi u štiklama, slabi ste na cipele ili pak želite plesati bosi jer se tako osjećate slobodnije i sigurnije, izbor je vaš. Ova vrsta plesa ne zahtijeva nikakvu posebnu opremu; to mogu biti hlačice koje ste odrezali iz starih tajica ili pak vruće hlačice koje ste kupili upravo za tu prigodu.

KLIKNI OVDJE ZA PRVI BESPLATAN TRENING? :)

11. UĆI ĆETE U PROSTOR PRIHVAĆANJA GDJE NEMA OSUĐIVANJA I GDJE MOŽETE BITI SVOJI
Kao što smo rekli ranije – poštujemo osobnost svake polaznice. Ako želite istražiti svoju senzualnu stranu i prepustiti se emocijama kroz ples ili vas pak zanimaju više akrobatski elementi i rekreativna strana, izbor je u potpunosti na vama. Mi smo ovdje da vam pokažemo kako možete doći do toga što želite :).

12. RADITI ĆETE SA INSTRUKTORICAMA KOJE SU STRPLJIVE I KOJE VOLE TO ŠTO RADE
Svaka naša instruktorica zaljubljena je u pole dance i to je za njih bila ljubav na prvi pogled. Ovaj posao izabrale su jer ga vole i svoju strast i znanje žele podijeliti sa vama. One su tu zbog vas i rade sa vama individualnim pristupom kako bi vam omogućile najbolje iskustvo treninga. 

13. VAŠU GUZU I BEDRA OČEKUJE VELIKA PROMJENA ;)
Ples na šipci djeluje na sve mišiće tijela i, kao što smo ranije spomenuli, čini ih snažnim i vretenastim. Osim toga, dobiva se na fleksibilnosti i uče se pokreti zbog kojih svoj donji dio tijela nećete više doživljavati na isti način ;).

14. NAUČITI ĆETE NEVJEROJATNE OKRETE I ELEMENTE!
Nećete moći vjerovati da zaista radite stvari koje ste prije promatrali sa strahopoštovanjem. Pokrete u kojima slobodno letite oko šipke ili pak visite naglavačke držeći se samo rukama! Ili nogama. Ili pazuhom :D Nakon nekog vremena, naprosto nećete moći povjerovati koliko ste napredovali.

15. POSTATI ĆETE FLEKSIBILNIJI
Fleksibilnost se poboljšava kroz svako istezanje na kraju treninga, ali i tijekom treninga kroz elemente koji zahtijevaju, i time razvijaju, određenu razinu fleksibilnosti.

16. POTIČEMO OPUŠTENOST I RAZVIJANJE VLASTITOG STILA
Iako sve naše polaznice uče iste elemente, na vama je kako ćete ih otplesati odnosno izvesti. Da li će to biti senzualnije, plesnije, slično baletu ili gimnastici i sportu, vaš je izbor i odraz vaše osobnosti.

17. UZ ŠIPKU MOŽETE PLESATI SAMI, U GRUPI PRIJATELJIMA ILI SA POTPUNIM STRANCIMA
Šipka je uvijek vaš prvi i pouzdan plesni partner. Ako želite možete je podijeliti sa drugima ili zadržati samo za sebe. :) Gdje god da se nalazite, drugi dom pronaći ćete u svom najbližem pole dance studiju.

18. NAUČITI ĆETE LETJETI
Osjećaj letenja je jedan od najkarakterističnijh osjećaja koji se dobiva plesom na šipci :). Elementi koji se izvode u rotaciji dižu vas od poda i odjednom ćete osjetiti kako gotovo bez napora letite kroz zrak! U našem centru zadržavamo maksimum od dvije cure po šipci tako da ćete imati dovoljno vremena da savladate letenje. ;)

19. BITI ĆETE CENTAR RAZGOVORA U DRUŠTVU ILI PRI UPOZNAVANJU

20. … ILI PAK NIKOME NEĆETE REĆI I TO ĆE BITI VAŠE TAJNO MJESTO ZA OPUŠTANJE :)
Nadamo se da ste se do sada već odlučili! :) Kontaktirajte nas i prijavite se za svoj prvi besplatan trening ili ako imate još pitanja o ovom divnom plesu. Vidimo se u Sportviziji! ;))